Hırsızlıklara Karşı Motosikletinizi Koruma!

booteknik | 10:20 | 0 yorum

Motosiklet, bir otomobile göre daha kolay çalınabilmekte, bu durumda da birçok hırsızın ağzını sulandırmaktadır. Peki bu durumda bizler ne yapmalıyız? Öyle güvenli bir garajınız yok ise gece yatağınıza yattığınızda motorum çalınabilir mi? sorusu aklınıza mutlaka geliyordur. Bu durumda ise gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Alınabilecek önlemler listesi, sizin yorumlarınızla ve vereceğiniz bilgilerle genişletilebilir. İsterseniz hırsızlara karşı motosikletimizi korumak için alabileceğimiz önlemlere şöyle bir göz atalım.
1. Garaj : Güvenli bir garajda, gözden uzak bir motosiklet her zaman çalınmalara karşı diğer motosikletlere göre daha korunaklıdır. Eğer bahçenizde ufakta olsa kilitli bir garaj yapabilme fırsatınız var ise bu motosikletinizi korumanıza yardımcı olacaktır.
burglar-308858_1280
2. Direksiyon Kilidi : Bu tek başına hiçbir zaman yeterli değildir. Hatta hırsızlar direksiyon kilidini ayaklarıyla bile kırabilmektedirler. Direksiyon kilidi diğer kilitlerle beraber bir zorluk çıkarsa da tek başına yeterli değildir. Yani direksiyon kilidinde motosikletinizi sokak ortasında rahatlıkla bırakıp gidip yatıyorsanız sizden kaygısızı yok demektir.
3. Zincir, Çelik Kablolu Kilitler veyahut Disk Kilit : Bunlardan en az biri motosikletinizin üzerinden indiğinizde kullanılmalı ama gerçekten pahalı bir motosikletiniz var ise ben disk kilit ile çelik kablolu kilidi aynı anda takmayı uygun görürdüm. Çünkü hırsızlar bir kilit türünde usta olabilir ve diğer kilit türünü çözemeyerek kaçmak zorunda kalır. Ama tak çıkar uğraşamam hiç diyorsanız en azından “Disk Kilit” takmanızda yarar olacaktır.
4.Alarm : Motosikletinizin güvenliğini arttırmak için alarmlardan yararlanabilirsiniz. Motosikletinizin herhangi bir bölümüne koyacağınız bir alarm, herhangi bir sarsıntı durumunda ötmeye başlayacak ve bu da hırsızın korkup uzaklaşmasını sağlayacaktır. Uzaklaşmazsa da siz duyup bir temiz dayak atabilir ve polise verebilirsiniz.
5.Takip Cihazları : Motosikletiniz profesyonel hırsızlar tarafından bütün bu önlemlere göre çalınabilir. Bu durumda motosikletinizin nerde olduğuna dair bilgi veren bir sistem ile hırsızın yakalanması konusunda polise büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Bu durumda da motosikletinizi parçalanmadan kurtarma olasılığınız haliyle yüksek olacaktır.
6.Branda : Motosikletinizin üzerini örtün. Çünkü motosiklet hırsızları genelde marka motosikletlere dikkat ederler. Bu yüzden branda ile üstünü örtmeniz onun karar verip işe koyulmasında bir engel teşkil edecektir. Ayrıca altında ne olduğunu bilmediğinden alarm riskinde de çekinecektir. Bu tabi ki brandayı koyup gitmek anlamında olmamalıdır. Branda yukarıdaki önlemlerle beraber kullanılmalıdır. Yoksa brandanın motosikletinizi kalkıpta savunacak hali yok hırsız, bedava branda diye alıp götürebilir bile..
7. Takip Edildiğinize Dikkat Edin : Motosikletinizi yolda görüpte peşinize takılmış hırsızlar olabilir. Bu yüzden takip edildiğinize dikkat edin, eğer böyle bir durum ile karşı karşıyaysanız. Motosikletinizi her zaman park ettiğiniz yere hemen koymak yerine biraz dolaşın. Peşinizden halen geliyorlarsa çekin bir karakola sonra “Bırakın gelsin” :)
Umarım hayatta böyle felaketler kimsenin başına gelmez. Fakat önlem almakta her zaman gereklidir. Sağlıcakla kalın.. :)

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum