Yalancı Su Böreği Tarifi

booteknik | 13:28 | 0 yorum

1 kilo su böreği dışarıda neredeyse ateş pahası denilen şekilde ceplerinizi yakıyor. Kendiniz evinizde tıpkı su böreği gibi enfes yalancı su böreğini yaparak hem kendinize hem de sevdiklerinize bir güzellik yapabilirsiniz. Kahvaltılarda, akşam çaylarında sunabileceğiniz güzel bir lezzet… Emin olun su böreğinin  yapımı oldukça kolay…

Su Böreği İçin Malzemeler:


  • 5 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Yarım Kalıp Beyaz Peynir
  •  Bir Miktar Maydanoz
  • 1 Bardak ( Sıvı Yağ ile Margarin Karışımı)


Su Böreğinin İç Harcının  Yapılışı: Beyaz peynir ( İsteğe bağlı olarak lor peyniri kullanılabilir.) çatal yardımıyla ezilir ve ince ince kıyılmış maydanozlar içine eklenerek güzel bir iç malzeme hazırlanır.

Su Böreğinin  Yapılışı: 5 yumurta ile su derin bir kapta güzelce çırpılır. Üzerine azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 10 eşit parçaya bölünerek hepsi teker teker ince bir şekilde açılır. Yalnız hamurlar çok kalın yahut çok ince olmamalıdır. Yağlanmış tepsiye 1 kat hamur serilir, arası yağlandıktan sonra diğer kat serilir… Her hamurun arası yağlanır ve 5 kat hamurdan sonra arasına iç malzemesi eklenerek aynı şekilde tepsiye döşenmeye devam edilir. Üzerine kalan yağ sürülür ve istenilen şekilde kesilir. Kesildikten sonra fırına verilen su böreğinin üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarılarak üzerine gezdirerek bir bardak su dökülür ve beş dakika fırına verilir. Üzeri kızarmadıysa duruma göre fırında bekleme süresi uzatılabilir. Fırından çıkarılan yalancı böreğinin üzerine havlu peçete ve örtü ile kapatarak dinlendiriniz.



Su Böreğimiz hazır Afiyet Olsun :)

Yalancı Su Böreğinin Tarifini Not alın muhakkak bu su böreğinin tarifini bize de ver diyenler olacaktır :)

Dikkat: Dinlenmeyen Su böreği hamur tadında ve sulu kalacaktır. Üzerinin örtülmesi kendi sıcağıyla suyunu çekmesi ve hamur tadından arınması içindir. Elbette sıkı sıkıya her yerini kapatmamak gerekir, hafifçe üzerinin örtülmesi kafi olacaktır.

Category: , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum