Telefonunuz Çalındı veya kaybolduysa ne yapmalısınız?

booteknik | 15:59 | 0 yorum

Cep telefonunuz çalındığında yada kaybettiğinizde ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? BTK tarafından yapılan açıklamada cep telefonlarını iletişime kapattırma istediklerinde BTK bünyesinde kurulan bir hizmet olan 7 gün 24 saat arayabileceğiniz 0 312 294 94 94 numaralı telefona bilgi ve ihbarda bulunabileceğini açıkladılar. Bu merkeze IMEI numaranızı, kimlik bilgilerinizi telefon numarası belirttikten sonra merkez telefonun size kayıtlı olup olmadığını teyitten sonra telefonu başka bir SIM kart takılıp kullanılmasını engellemekte.

BTK merkez kapatmadan önce telefonu en yakın polise teslim edilmesi gerektiğini belirten bir SMS atarak bilgilendiriyor ve daha sonra kapatma işlemini gerçekleştiriyor
Önce BTK  telefonu kapatmadan önce cihazın çalıntı olduğu ve cihazın en yakın kolluk kuvvetine teslim edilmesi yönünde yasal uyarı SMS’i gönderiliyor.

Bu arada IMEI numaranızı unutmayın muhakkak bir yere kaydetmelisiniz. GSM operatörünü arayarak Cihazın üzerindeki SIM kartı aramalara ve görüşmelere kapattırabilirsiniz.

Hırsızlık durumunda yada kapkaç gibi hallerde Savcılık Yada ilçe emniyet müdürlüğüne veya olayın gerçekleştiği emniyet müdürlüğüne şikayet başvurusu yapmalısınız.

Telefonunuz Bulunda ne yapmanız gerekir?

Telefonunuz size geri dönüş yaptıysa hangi yollarla kapatırdıysanız aynı şekilde tekrar açtırmanız gerekmektedir

Category: , , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum