Parlak Saçlar İçin Öneriler

booteknik | 16:03 | 0 yorum

Her kadın parlak, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Ancak yazın sıcak hava, deniz, tuzlu su; kışın soğuk hava, rüzgâr, yağmur ve kar saçların kurumasına ve yıpranmasına neden olmaktadır. Ayrıca yine mevsim geçişleri de saç dökülmesinde etkilidir. Tüm bunlara rağmen parlak saçlara sahip olmanın da basit püf noktaları bulunmaktadır. Bazı ayrıntılara dikkat ederek sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak çok kolay. Bu hususta dikkat edilmesi gereken ilk husus saçtaki nem dengesinin korunmasıdır. Saçları çok sık ve çok sıcak suyla yıkamak saçtaki nem dengesini bozacak ve saçların matlaşmasına neden olacaktır. Buna engel olmak içinse saçları 2-3 günde bir ılık suyla yıkamak oldukça basit bir önlemdir. Parlak görünüm sağlamak için sık sık nemlendirici uygulamayı da ihmal etmemek gerekir.

Yüksek sıcaklıkta çalışan fön makinası, saç düzleştiriciler ve saç maşaları da saçları yıpratmakta ve saçın mat görünmesine neden olmaktadır. Bu tür uygulamaları mümkün oldukça az yapmak ve saçları özgür bırakmak saç sağlığı bakımından önemlidir.

Saça parlaklık kazandırmanın yolu besin maddelerinden de geçmektedir. İçerdikleri vitaminlerle besin kaynakları saçlar için çok önemli takviye depolarıdır. Örneğin; muz magnezyum açısından zengin bir meyvedir. Muzu kaşıkla ezmek suretiyle yapılan saç maskesi saça uygulanırsa olumlu sonuçlar vermektedir. Yine yumurta ve tavuk protein bakımından zengin yiyeceklerdir. Her gün bir yumurta ve sık sık tavuk tüketmek saçların parlak görünmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca yumurta akı ve limon suyu karıştırılarak yapılan maske de yine saça parlaklık kazandıran kolay bir uygulamadır.

Bütün bunların yanında saça sağlık ve parlaklık kazandıran önemli yağlar vardır. Bu yağların başında argan yağı gelmektedir. Devamında hindistancevizi yağı ve zeytinyağı da saça parlaklık kazandırmaktadır.

Category: , , , , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum