Zorunlu Hazırlık Sınıfları Kalkıyor mu?

booteknik | 02:53 | 0 yorum

26 Kasım 2014 tarih, 29187 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6569 Sayılı Kanunun 28'inci Maddesinde "Öğretim dili tamamen Türkçe olan programlarda mesleki yabancı dil dersleri dışında zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı açılamaz; ancak üniversite yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile isteğe bağlı olarak yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimi verilebilir; bu hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilerin ilişikleri kesilmez ve eğitimlerine devam ederler."


Kanunu Cıkmıs Olup YÖK ten Üniversiteler Haber Beklediklerini Söylemekteler Fakat Bu Kanunu Uygulayan Üniversitlerde Varken Diğerlerinin Öğrencileri Oyalaması Çok Saçma.

İşte Selcuk Üniversitesi'nin Zorunlu Hazılık İle  İlgili Yayınladığı O Genelge ;

"

Üniversitemizde Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Uygulaması 26 Kasım 2014 tarih, 29187 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6569 Sayılı Kanunun 28'inci Maddesinde "Öğretim dili tamamen Türkçe olan programlarda mesleki yabancı dil dersleri dışında zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı açılamaz; ancak üniversite yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile isteğe bağlı olarak yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimi verilebilir; bu hazırlık sınıfında başarılı olamayan öğrencilerin ilişikleri kesilmez ve eğitimlerine devam ederler." hükmü bulunduğundan Üniversitemizde öğretim dili tamamen Türkçe olan programlarda bulunan zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfları isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına dönüşmüştür. Bu sebeple; Üniversitemizde öğretim dili tamamen Türkçe olan zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında öğrenim gören öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfında isteğe bağlı olarak öğrenim görebilirler, öğrenim görmek istemeyenlerin ise bölümlerinde öğrenimlerine başlatılacaklardır. Bölümlerinde öğrenime başlayacak öğrencilerin devam – devamsızlıkları bölümlerinde öğrenime başladıkları tarihten itibaren dikkate alınacak ve bu öğrencilere güz yarıyılı için de mazeret ara sınavı yapılacaktır. Bölümlerinde öğrenime başlayacak öğrencilerin 09-17 Aralık 2014 tarihleri arasında üniversite web sayfası üzerinden ders kayıtlarını yaparak danışmalarına onaylatmaları gerekmektedir.

"

Selcuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Web Sitesinden Alıntıdır.

Kaynak:http://www.selcuk.edu.tr/dosyalar/files/102/duyuru245698.pdf


Konuyla İlgili Forumdaki Yorumlarada Bakabilirsiniz. Forum Adres: http://www.akademikpersonel.org/anasayfa-haberleri/38527-zorunlu-hazirlik-siniflari-kalkiyor.html

Category: , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum