Mantı Tarifi

booteknik | 03:32 | 0 yorum





Mantı Hamuru için Gerekli Malzemeler;


  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • Su

İçi İçin Gerekli Malzemeler;


  • Yarım kg kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 şeker kaşığı tuz ve karabiber

Mantı Sosu için Gerekli Malzemeler;


  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 şeker kaşığı biber salçası
  • Sarımsaklı yoğurt


Mantı Yapımı

Derin bir yoğurma kabının içerisine unu ekleyin ortasına havuz açarak yumurta ve tuzu ekleyin karıştırın.

İçerisine yavaş yavaş su ekleyerek çok sert olmayacak şekilde yoğurun.

Hazırlamış olduğunuz mantıyı iki bezeye bölerek dinlenmeye bırakın.

Bir kabın içerinse kıymayı koyup soğanları çok küçük olacak şekilde doğrayın ve üzerine karabiber ile tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

Hamuru börek hamurundan çok az daha kalın açın ve eşit parçalar halinde olmasına dikkat ederek küçük kareler kesin.

Hazırlamış olduğunuz harçtan parmak uçlarınızla çok küçük miktarlar da alıp kare hamurların ortasına koyun ve hamurun dört ucu birleşecek şekilde kapatın.

Tencereye bir bardağa yakın soğuk su koyarak mantıları kaşık kaşık pişirin.

Pişen mantıları servis tabaklarınıza alın.

Bir tavada salçayı tereyağ ile hafif kavurun.

Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu ve sosu dökerek servis edin.

Mantının lezzetini belirleyen en önemli faktör doğru pişirilmesidir. Bu nedenle tarifimizi uygulayarak mantı nasıl pişirilir öğrenebilir uğraşınıza değecek bir lezzet elde edebilirsiniz.

Category: , , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum