Brezilya’da insanlıktan habersiz yaşayan bir kabile daha bulundu !

booteknik | 14:34 | 0 yorum

Brezilya’da insanlıktan habersiz yaşayan bu kabile bu güne kadar bizden birini daha önce hiç görmedi. Bizden birinin sesini hiç duymadı. Oysa ki onlar da bizim gibi nefes alıyor, düşünüyor ve yaşıyorlar. Ama arabaları, uçakları, telefonları, internetleri yok. Üstelik bu kabile tek de değil, Dünya çapında bu şekilde insanlıktan habersiz yaşayan yaklaşık 500 farklı kabilenin olduğu ve modern dünyanın bu kabileler ile henüz hiç irtibata geçmediği düşünülüyor.
İngiltere’de bulunan Survival International adlı sivil toplum kuruluşuna bağlı bir ekip,Brezilya’nın Peru sınırında bulunan Acre eyaletinde bu sıradışı görüntülere tanıklık etti. Daha önce kendi kabileleri dışında hiç kimseyle iletişim kurmamış ve modern insanla hiç karşılaşmamış yerlileri araştıran ekipGoogle Earth verilerini kullanarak bu kabilelerin yaşadıkları alanı, birey sayısını, sağlık durumlarını tespit etmeye çalışıyor.
Fotoğrafta görülen kabile, sayıları 40 kişiyi geçmeyen oldukça ufak bir kabile !Araştırmacılar, uzaktan görüntüleme tekniklerini kullanarak bu insanların göç patikalarını, hareketlerini, davranış ve yaşamlarını da gözlemliyorlar. Araştırmacıların başlıca amaçları ise, bu gibikabilelerin modern dünyadan izole olmalarınısağlamak. Bu yüzden ekip kabilelerin yerlerinitam olarak tespit ederek, yağmur ormanlarındaki kaçak ağaç kesimi ve yasadışı madencilik yapan kötü niyetli insanların kabileleri rahatsız etmesini önlemeye de yardımcı oluyor.
Yetkililer, bölgede çok sayıda benzer kabile bulunduğunu ancak bu grupların bölgede faaliyet gösteren kereste kaçakçıları tarafından yerlerinden edildiğini, çoğu zaman da öldürüldüğünü ifade ediyorlar.
Bu konuda Brezilya ve Peru hükümetleri de,Amazon ormanlarında doğal dengenin bozulmaması ve yerli kabilelerin korunmasıiçin uzun zamandır mücadele ediyor. Uzmanlar, bölgede varlığı henüz tespit edilmeyen yüzlerce benzer kabilebulunduğunu da düşünüyorlar.


























Category: , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum