Mıhlama Tarifi

booteknik | 03:37 | 0 yorum



Mıhlama birçok yöreden yöreye isim değiştiren ancak aslen Karadeniz yöremize ait olan bir yemek türüdür. Birçok kişi mıhlama yapımı kolay olarak düşünse de aslında çokta kolay değildir. Çünkü istediğiniz lezzette bir mıhlama yapmak ve kıvamını tutturmak mıhlama tarifi için oldukça önemlidir.

Damak tatlarına göre mıhlamaların içeriklerinde kullanılan malzemelerin miktarı değişiklik gösterilse de biz size vermiş olduğumuz bu tarifte en çok kullanılan ve en beğenilen mıhlama nasıl yapılır onu anlatacağız.

Mıhlama Tarifi için Malzemeler


  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı süt ve su karışımı
  • Yaklaşık 1,5 – 2 su bardağı kadar çeçil peyniri, Karadeniz peyniri ya da kaşar peyniri
Mıhlama Yapımı

Öncelikle mıhlama yaparken kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli malzemeler olmansın mıhlamanızın lezzetini belirleyen en önemli faktör olduğunu unutmamalısınız.

Tavayı ocağa koyarak tereyağını içerisine atın.

Tereyağının yanmadan kaynamasına dikkat ederek ocağın altını açın.

Kızan yağın içerisine 2 çorba kaşığı mısır ununu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Tamamen kaynadıktan sonra içine peynirleri dökerek ocağın altını en son dereceye kadar kısın.

Karıştırmaya devam ederek peynirlerin tamamen erimesini sağlayın.

Mıhlamanın üzerine tereyağı çıkana dek kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.

Tereyağı mıhlamanın üzerine çıktığı zaman mıhlamanız kıvamına gelmiş demektir.

Mıhlamanızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Category: , , , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum