Elmalı Pasta Tarifi
Elmalı Pasta Tarifi için Malzemeler
- Yarım paket tereyağı ya da margarin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Un
- 3 orta boy elma
- Yarım su bardağı iri olarak çekilmiş ceviz
- 1 şeker kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Elmalı Pasta Yapımı
Elmaları yıkayarak kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelediniz elmaları bir tavaya koyarak içerisine 2 yemek kaşığı şekeri ekleyin.
Tavanın altını kısarak elmalar yumuşayana dek pişirin.
Elmalar yumuşadıktan sonra ocağı kapatarak tarçın ve cevizi ilave edin.
Geniş bir yoğurma kabının içerisine sıvıyağı, yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve göz kararı unu koyarak kulak memesinden çok az daha sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırlamış olduğunuz hamurunuzdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın.
Bezeleri merdane ile servis tabağı büyüklüğüne yakın olacak şekilde açın.
Açmış olduğunuz hamuru pizza gibi 8 eşit parçaya bölün.
Hamur dilimlerinin geniş olan kısımlarına elmalı harcınızdan koyarak rulo olacak şekilde sarın.
Tepsinizi yağlayarak hazırlamış olduğunuz ruloları üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden 170 dereceye ısıttığınız fırına vererek üzerleri pembeleşinceye dek pişirin.
Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri dökerek servis edin.
Category: elma ile yapılacak pastalar, elmalı oasta malzemeleri, elmalı pasta nasıl yapılır, elmalı pasta tarifi, farklı elma pastaları, tarif, yeni
0 yorum