Gerçekten yaşıyor musunuz ?

booteknik | 02:26 | 0 yorum

Günlerimiz çoğunlukla telaş içinde koşuşturmayla geçiyor. Özelliklebüyük şehirlerde yaşıyorsanız yapmanız gereken yığınla iş ve gitmeniz gereken birçok yer var. Büyük ihtimalle her şey son dakikaya kalıyor, her iş için bir acele, telaş içerisinde sürekli olarak koşuşturuyorsunuz. Belki de kendinize ayıracak vaktiniz yok denecek kadar az. Dinlenmeye, istirahata zaman bile bulamayan pek çok kişi arasında sizde yer alıyor olabilirmisiniz?
Açık havada geçirdiğiniz bir günü hatırlayın. Adeta zamanı unuttuğunuz bir günü. Çimenlere uzanmış, ağaçlara bakarak, güneş ışınlarının dalların arasından süzülüşünü ve yaprakların rüzgarla ışıldamasını seyrettiğiniz o günü düşünün. Eminim ki saatler sonradinlenmiş, sakin ama hala uyanık ve enerji dolu hislerle dolmuşuzdur.
Şimdi bu hisleri ne kadar sıklıkla yaşayabildiğinizi bir düşünün. Bunu düşünürken kendinize dürüst davranın.
GERÇEKTEN YAŞIYOR MUSUNUZ ?
Ortalama bir insan her gün yaşadığı 24 saatin aslında en fazla 18 saatini şuurlu olarak geçirir, geri kalan minimum 6 saatlik uykudabilinci tamamen kapalıdır. Bu açıdan bakınca, ortalama 60 senelik bir yaşamın en az ¼’ü, yani 15 senesi bilinçsiz olarak geçmektedir.
Gerçekten yaşıyor musunuz ?
Bunun yanı sıra, yaşamın 5-10 yılı olan çocukluk döneminde de büyük oranda şuursuzluk hakimdir.
Her gün üç öğün yemek temin etme ve yeme günde 2 saatten, yine 60 senelik bir yaşamda 5 yılımızı alır.
Her gün kişisel bakım, temizlik, giyim, ev işleri günde 2 saatten, ortalama 60 senelik bir yaşamda toplam 5 yıl sürer.
Her gün trafikte geçen zamanda ortalama 2 saatten, 60 senelik bir yaşamda 5 yıl demektir.
Her gün iletişim ve haberleşme amacıyla geçirilen süre de yine 2 saatten 60 senelik bir yaşamda 5 yıl sürer.
Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günleri, özel izinler hariç bir yılda 138 gün eder. Bu durumda bir yılda 227 iş günü kalır. Günde 8 saatten, 60 senelik bir yaşamda 12 yıl çalışarak geçmektedir.
Sonuç itibariyle; 60 senelik bir yaşamın :
15 yılı uykuda + 10 yılı çocuklukta + 5 yılı bakım yaparak + 5 yılı yemek yiyerek + 5 yılı trafikte + 5 yılı haberleşmede + 12 yılı da çalışarak geçmektedir. Yani toplam 57 yıl. Bu durumda geriye yaşamanız için sadece 3 yıl kalmaktadır.
Ortalama olarak 60 sene yaşayacağımızı kabul edersek, düşünmek, araştırmak, akıl etmek, yaşamak üzere kendimize ayıracak sadece ve sadece 3 yıl kalıyor.
Oysa ki insan olarak, telaş içinde koşturmaktan vazgeçip zamanın dostu olmalıyız. Tabiatın adımlarına uyum sağlamalıyız. Şimdi tekrar kendinize dürüst davranın ve bu sorunun cevabını yeniden düşünün; Gerçekten yaşıyor musunuz ?

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum