Toyota'dan Hidrojen Enerjili Otomobiller

booteknik | 13:45 | 0 yorum


Toyota'dan Hidrojen Enerjili Otomobiller


Petrol kaynaklarının hızla tükendiği, hava kirliliğinin arttığı ve benzin fiyatlarının her geçen gün biraz daha yükseldiği dünyamızda, otomotiv firmalarının.


Japon otomotiv firması Toyota, hidrojen enerjisiyle çalışan otomobil modeli Mirai Sedan'ı bir süre önce görücüye çıkarmıştı.
İnsansız araçlar ve elektrikli arabaların da gündemde olduğu son yıllarda Toyota, hidrojen gücüyle çalışan otomobiller üreterek hem daha uzun mesafede daha az enerji tüketmeyi hem de çevreye daha az zarar vermeyi amaçlıyor. Firmanın bu alandaki ilk otomobili Mirai Sedan, Nisan 2015'ten önce Japonya'da, ardından yaz aylarında daAmerika ve Avrupa'da satışta olacak. Düşünülen fiyat etiketinin 70 bin dolar civarında olacağı konuşuluyor. Ve yeni gelen bilgiler, Toyota'nın Mirai Sedan'a kıyasla daha üst seviye bir otomobil üzerinde çalıştığını ve bu otomobilde de aynı yakıt hücresi sisteminin kullanılacağını gösteriyor.
Avustralyalı web sitesi Motoring'teki bilgilere göre Toyota, aynı yakıt hücresi sistemini Lexus LS isimli yeni modelinde kullanacak. Güç hücreleri arka koltuğun altında yer alırken hidrojen tanklarının da ön koltuğun altında yer alacağı belirtiliyor. Bu modelin diğer detayları ve fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Beklentiler ise Lexus LS'in 2017 itibarıyla yollara düşeceği yönünde.  TIKLAYINIZ



Category: , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum